Logotyp för erektionspump

Erektionspump - En FAQ

En erektionspump (penispump) består av en plastcylinder. Längst ned på cylindern finns en öppning med en ring (damask) i gummi, silikon eller något annat mjuk och töjbart material. Den här gummiringen är tight och töjbar och sluter tätt kring penis. När du för in penis i erektionspumpen bör du använda en klick glidmedel. Det gör införandet lättare och samtidigt riskerar du inte att ringen spricker på grund av för stor friktion. För du in penis i slakt tillstånd kanske gummiringen inte sluter riktigt tätt. Försök då att pumpa lite eller att massera penis så att du får halv erektion. Ringen kommer i vilket fall att sluta mycket tätt när du har pumpat lite och penis ökar i storlek.

Skapa ett vakuum i erektionspumpen

En erektionspump kan även kallas för vakuumpump. Det beror på att det skapas ett sug när du pumpar ut luften ur plastcylindern. Hur själva pumpmekanismen ser ut kan skilja sig lite åt mellan olika erektionspumpar. Ofta är det en ”boll” som du trycker på för att pumpa ut luften ur din erektionspump. Men det kan även vara ett handtag eller någon annan konstruktion. Eftersom du pumpar ut luft, men ingen luft kommer in i erektionspumpen, så skapas ett kraftigt sug som drar penis längre in i pumpen. Blod pumpas ut i penis som sväller och blir både längre och tjockare. Du kan pumpa tills du har en normal erektion, eller om du vill så att penis blir betydligt större än den annars brukar vara vid stånd. Ta det alltid försiktigt och pumpa lite i taget. Gör det ont så ska du genast sluta pumpa och släppa in luft i din erektionspump igen. Luft släpper du in genom att trycka in backventilen. Hur backventilen ser ut kan också skilja sig lite åt från erektionspump till erektionspump. När luft strömmar in i erektionspumpen igen, så upphör suget och det blir lätt att dra ut penis.

Risker med en erektionspump

Oavsett varför du använder en penispump (erektionspump), så finns det alltid en tummregel man bör hålla sig till – ta det alltid försiktigt! Pumpar du för mycket finns det risk för blåmärken och fula svullnader på penis. I värsta fall kan du till och med skada svällkropparna i penis. Det gör fruktansvärt ont och kommer inte att bidra till någon hårdare erektion i framtiden. Men det finns ingen anledning att bli orolig nu. Tar du det försiktigt och hela tiden pumpar lite i taget så finns det ingen risk för skador. Tvärtom kan det vara direkt nyttigt och bra för din erektionsförmåga att penis fylls ordentligt med blod ibland. Vår gissning är att det är därför som många män som pumpar även märker av en mer permanent storleksökning på penis. Trots det ska man inte negligera riskerna och pumpa på ohämmat utan att känna efter. Pumpa några gånger och titta sedan om allt ser bra ut. Pumpa lite till och känn efter igen. Rätt använd är en erektionspump bra för din potens. Fel använd kan den istället orsaka impotens.
Hur fungerar en penispump? Varför en penispump? Att köpa en penispump Länkar Index sida